Stofzuigen goed voor de lichaamsbeweging

In haar strijd tegen het overgewicht van haar onderdanen heeft de Britse regering een nieuw wapen in de strijd geworpen. Britten worden aangespoord om onder andere meer te gaan stofzuigen. De lichaamsbeweging dat dit oplevert moet de slechte conditie van de inwoners aanzienlijk verbeteren.

De hoogste medische functionaris van het rijk, Sir Liam Donaldson, heeft aanbevelingen gemaakt waarin een 'vijf-keer-per-week' campagne centraal staat. Deze houdt in dat Britten vijf keer per week meer aan lichaamsbeweging moeten doen. Sporten is hiervoor niet nodig. Klusjes zoals stofzuigen en grasmaaien, met een niet-elektrische maaier wel te verstaan, zijn voldoende. Ook een stevige wandeling van een kwartier behoort tot de mogelijkheden.

Britten blijken de afgelopen jaren steeds meer te zijn gaan eten en daarbij steeds minder aan sport te doen. De regering wil dit tegengaan en zet vele middelen in. Zo kregen de Londense Bobby's begin dit jaar al kookboeken met gezonde recepten uitgereikt om de conditie te verbeteren.