'Van Persie tot 2008 bij Arsenal'

Hanz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Feyenoorder Robin van Persie speelt vanaf komend seizoen bij de Engelse club Arsenal. Hij zal daar tot 2008 actief blijven. De 20-jarige aanvaller heeft de laatste dagen in het geheim onderhandelingen gevoerd met de club. Feyenoord en Arsenal zijn het al eens over de afkoopsom.

Van Persie leek de afgelopen dagen naar PSV te gaan. Gisteren werd echter bekend dat deze transfer niet door zou gaan. Nu blijkt dat er langer sprake is van een overgang naar Arsenal. Van Persie zag in de winterstop een directe overgang geblokkeerd, omdat het bestuur van Feyenoord geen overeenstemming kon bereiken met de leiding van de Gunners. Feyenoord vroeg drie maanden geleden bijna 8 miljoen euro voor de speler, die nu voor ongeveer de helft naar Londen zal verhuizen.

Bij Arsenal vertrekken de Fransman Silvain Wiltord en voormalig Ajacied Nwanko Kanu. Met Thierry Henry, Dennis Bergkamp en Reyes zouden dan maar drie spitsen overblijven voor twee posities. Waarschijnlijk zal Van Persie uiteindelijk de positie van Bergkamp in kunnen nemen.

Bij Feyenoord zullen de miljoenen van Van Persie worden gebruikt om een nieuwe centrale verdediger in het buitenland te kopen.

Van Persie
Robin van Persie in actie

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager