Dief moet geblinddoekt voor winkel staan

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse tiener uit de staat Ohio heeft een opmerkelijke straf gekregen van rechter Michael Cicconetti, nadat hij werd betrapt op het stelen van pornovideo's. De rechter verklaarde de jongen schuldig aan winkeldiefstal en veroordeelde de jongen tot vier uur lang geblinddoekt voor de winkel staan.

De rechter had de keuze tussen 30 dagen gevangenisstraf voor de jongen, of de blinddoekstraf. Hij koos voor die optie, en veroordeelde de jongen verder tot het verrichten van 15 uur gemeenschapswerk. Vandaag al moet de jongen zijn blinddoekstraf uitvoeren. De winkel ligt op steenworp afstand van zijn middelbare school.

Rechter Michael Cicconetti bekend om zijn vreemde vonnissen. Zo moest een man, die een politieagent een varken had genoemd, twee uur lang naast een varken staan en hardop zeggen dat het varken geen politieman was. Een man die er te voet vandoor ging nadat de politie hem staande had gehouden, moest van Cicconetti meedoen aan een hardloop wedstrijd. Ook veroorzakers van geluidsoverlast kunnen rekenen op een aparte straf; zij moeten verplicht naar klassieke muziek luisteren of een paar uur het bos in.