Supporters bestormen veld na benefietduel

snietmanen had ons via de nieuws-submit te melden:

Na afloop van het benefietduel tussen Ajax en de Marocprofs - een verzameling van in Nederland voetballende Marokkanen - vanavond in de Amsterdamse ArenA hebben honderden Marokkaanse supporters het veld bestormd. Hierbij werden veel vernielingen aan onder andere cornervlaggen en reclameborden aangericht.

Een oproep van de Marokkaanse wethouder Ahmed Aboutalebz zorgde uiteindelijk ervoor dat de fans na een kwartier het veld verlieten. Marokkanen blijken een overwinning vaker op het voetbalveld zelf te vieren. Dit gebeurt ook na interlandwedstrijden. Zowel Ajax als de politie benadrukken dat zich geen ernstige incidenten hebben voorgedaan.

De opbrengst van de wedstrijd, die door de Maroc-profs met 3-2 werd gewonnen, is bestemd voor slachtoffers van de aardbeving in het Rif-gebergte. De match werd bijgewoond door bijna 20.000 voornamelijk Marokkaanse toeschouwers. Zij vierden de overwinning alsof ze wereldkampioen waren geworden.

Buiten de Marokkaanse-supporters kwamen er bijna geen Nederlandse fans opdagen. ''Jammer'', sprak organisator Mohammed Sinouh. ''Ik had toch wel gedacht dat de F-side vol zou zitten''.

In totaal werd vanavond zeker 200.000 euro opgehaald.

Meer over voetbal vind je op de FOK!Voetbalmanager