UFO gezien bij Canadese luchthaven

Nadat op 12 april een rode UFO werd waargenomen boven Enschede, komen de meldingen ook uit andere delen van de wereld binnen. In diezelfde week namen inwoners van Iran een reeks rode lichtbollen waar die laag overvlogen. Ook drie luchtverkeersleiders aan de Winnipeg International Airport in Canada meldden deze week dat ze eind maart een soortgelijke UFO gezien hebben.

UFO-onderzoeker Rutkowski heeft de vluchtleiders geïnterviewd. "Het klonk als een vliegtuig, maar we waren absoluut zeker dat dat niet het geval was. Het object was niet te zien op de radar", aldus de verkeersleiders.

Een ooggetuige die anoniem wenst te blijven, zegt dat het object er uit zag als een heldere rode bol die laag in het zuidwestelijke luchtruim vloog. "Het leek met meer dan 400km/u van west naar oost te vliegen", voegt hij toe. "Het draaide met een lichte bocht van ons vandaan", vervolgt hij. Het object was dertig seconden zichtbaar tot het veranderde in een kleiner wit licht en daarna verdween.

Rutkowski zegt dat er die nacht nog negen meldingen van UFO's boven Canada met dezelfde beschrijving zijn binnengekomen. Een van de getuigen zegt: "Ik heb veel dingen gezien, maar voor dit kan ik geen verklaring vinden".