Rotterdam het beste de lucht in

De beste wolkenkrabber van Nederland staat in Rotterdam. De Delftse Poort is door deskundigen op nummer 1 gezet in een top 20 van torens in Nederland. Het gebouw van verzekeraar Nationale Nederlanden wordt gevolgd door de Rembrandttoren in Amsterdam en het Fortisgebouw in Rotterdam.

De ranglijst is samengesteld door de Stichting Hoogbouw ter gelegenheid van de tentoonstelling '20 Jaar Hoogbouw in Nederland'. Van de lijst die 20 jaar geleden werd gemaakt staan alleen het Rotterdamse World Trade Center en de Willemswerf er nu ook nog in. In de lijst komt Rotterdam zeven keer voor en Amsterdam en Den Haag beide vier keer. Buiten de Randstad scoort het Gasuniegebouw in Groningen het best.

Rotterdam heeft een traditie op te houden als het gaat over hoge gebouwen. Al aan het einde van de 19e eeuw kwamen toeristen naar de stad om het Witte Huis te bezichtigen, destijds met 42 meter het hoogste kantoorgebouw van Europa. Op de Kop van Zuid wordt momenteel de 140 meter hoge woontoren Montevideo gebouwd. Aan weerszijden van dat gebouw zijn nog vier woonwolkenkrabbers gepland.

Gebouw Delftse Poort in Rotterdam
De Delftse Poort in Rotterdam