Kat overleeft helse trip

Beetle had ons het volgende geheel herschreven bericht via de nieuws-submit gestuurd:

Een winkelier in Amerika kreeg bij het openen van een nieuwe voorraad afkomstig uit China een wel heel bijzonder extraatje: een sterk ondervoede kat.

De vrouwtjeskat, naderhand "China" genoemd, woog niet meer dan drie pond nadat zij een maand in een container heeft opgesloten gezeten.
Norman Goldberg, eigenaar van een winkel in dierenkooien, zei dat hij de kat ontdekte in zijn pakhuis, in een levering van vogelkooien die hij een week geleden had ontvangen. Sommige dozen bleken aangevreten te zijn."Ik opende een doos en de kat sprong eruit".

De reizende kat begon haar avontuur een maand geleden in een fabriek in China waar begin maart papagaaienkooien werden ingepakt in containers, aldus Goldberg. De container kwam aan in de haven van Los Angeles en werd per trein vervoerd naar Tampa in Florida.

De kat China is naar de dierenopvang van Hillsborough County gebracht waar de kat aan het infuus is gelegd om aan te sterken.Ze wordt voor verder onderzoek naar een speciale privékliniek voor dieren gebracht. De resultaten daarvan worden vrijdag verwacht.

Goldberg's zwager nam via e-mail contact op met de fabriek waar de kooien werden gemaakt, Dayang Co."Wat een enorme verrassing was dat vandaag", aldus een antwoord van een medewerker: "We zijn erg blij dat de kat nog steeds in leven is. Kunt u me meer informatie geven over de kat? Is het een gele of een grijze? Er zijn ongeveer rond dezelfde tijd twee katten verdwenen... Alstublieft, geef haar een thuis of breng haar naar een asiel."

Als de kat gezond is zal ze voor adoptie worden opgegeven. "Ik hoop dat ze geadopteerd wordt", zei Goldberg. "Het heeft al de meeste van haar negen levens gebruikt..."