Obscene koekjestrommel in de verkoop

Het doet denken aan een ouderwetse koekjestrommel, maar schijn bedriegt. In de foto op de voorkant van de trommel staat een tekening van twee sekshebbende honden verborgen. Koekjesfabrikant Huntley & Palmers verkocht duizenden trommels met een kopie van de in het begin van de 20’ste eeuw gemaakte illustratie op de voorkant zonder te beseffen dat een ontevreden werknemer een seksueel getinte tekening in de foto had verstopt.

De boosdoener was zijn baan bij de fabrikant kwijtgeraakt en besloot wraak te nemen met zijn laatste opdracht. De man voegde een klein fotootje toe met twee naakte geliefden en seks hebbende honden. Naast de twee expliciete foto’s veranderde de man het label van een in de tekening aanwezige pot jam tot een andere beschrijving.

Koektrommel


“Een kruidenier ontdekte de toegevoegde karakters tijdens een rustige dag in zijn winkel in 1980. De fabrikant was min of meer in verlegenheid gebracht. Nu echter is het erg populair en zijn het collectors’ items,” zei een woordvoerder van het Reading Museum in Engeland, waar een van de trommels te bezichtigen is.

Lawrences Auctioneers uit Engeland hoopt een kleine 250 pond te ontvangen voor de trommel als deze volgende week vrijdag in de verkoop gaat.

Koektrommel vergroot