'Dikke' ballerina verliest rechtszaak tegen theater

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Anastasia VolosjkovaDe Russische ballerina Anastasia Volosjkova heeft de rechtszaak die ze had aangespannen tegen het 'Bolsjoi Theater' in Moskou verloren. Volgens het theater kon er geen geschikte danspartner meer worden gevonden die haar nog kon optillen in 'Het Zwanenmeer' en daarom werd ze ontslagen.

De ballerina is 1,68 meter lang en weegt 50 kilo. Ze is hiermee zwaarder dan de gemiddelde balletdanseres. Op een persconferentie gaf ze destijds toe iets aan de zware kant te zijn. Dit kwam volgens haar door haar liefde voor ijsjes.

Volosjkova eiste een schadevergoeding van het theater van één miljoen euro. De rechter wees haar verzoek af. Een Russische krant had het nieuws gebracht met de kop 'Niemand wil met Volochkova dansen', maar volgens de rechter werd daarmee niet haar eer of reputatie beschadigd.

De ballerina ging overigens twee maanden na haar ontslag weer bij het Bolstoi-ballet aan de slag. Ze speelde echter geen hoofdrollen meer. Nu toert ze solo het land door het land en komt ze regelmatig in de schijnwerpers te staan.