Boete voor man met hartaanval

De nabestaanden van de 61-jarige Onofrio Avvinti hebben een schadeclaim van 100 miljoen dollar tegen de stad New York ingediend wegens 'totaal gebrek aan respect voor het menselijk leven'. Een agente in dienst van de stad zou Avvinti zaterdag een boete van 115 dollar voor dubbelparkeren hebben uitgeschreven, terwijl de man aan een hartaanval leed.

Avvinti zat in zijn auto op zijn vrouw te wachten, toen de agente eraan kwam. Nog voordat zij de boete kon overhandigen klopte de man zich op de borst. In plaats van hulp te bieden of een ambulance te bellen, wat zij volgens de familie had moeten doen, liep zij weg en zei tegen omstanders "zeg hem zijn boete te betalen."

Volgens het New York Police Department was de agente zich echter niet bewust van de gezondheidstoestand van de man. Ook zouden enkele getuigen hun verhaal wat opgesierd hebben. Volgens de New York Post meldde een bron binnen de politie dat het slachtoffer weigerde de boete aan te nemen en kreeg hij pas een hartaanval nadat de agente was weggereden. "Het was een oude man met veel gezondheidsproblemen. Ik denk dat de moraal van het verhaal is, als je een slecht hart hebt, parkeer dan wettig", aldus de bron.