Kerken Urk willen Jezusfilm niet op TV

Verschillende kerken op Urk hebben de Evangelische Omroep (EO) gezamenlijk een brandbrief gestuurd met het dringend verzoek de film The Passion of the Christ nooit op televisie uit te zenden. De brandbrief ging vergezeld van 1.800 handtekeningen van kerkgangers. De EO heeft plannen de omstreden film van regisseur Mel Gibson aan te kopen.

The Passion of ChristInitiatiefnemer J. Koffeman hoopt dat zijn actie elders in Nederland navolging krijgt. De Urker kerkganger vindt dat de 'onmenselijke lijdensweg van Christus' niet door acteurs kan en had mogen worden nagespeeld. Koffeman heeft zich alleen op de EO gericht. "Andere omroepen en de meeste bioscopen zijn vermoedelijk toch niet gevoelig voor dit alarmsignaal." Hij haalde de bijna tien lokale kerken over om op Goede Vrijdag en met Pasen een handtekeningenactie te houden, omdat juist in die dagen het lijden van Christus wordt herdacht.

Afgelopen maandag meldden kerkleiders in Australië dat de film daar juist voor grotere belangstelling voor kerk en religie had gezorgd.