"Gewoon" meisje bijna Russische Miss

DePresident had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Bij de verkiezing van de Russische deelneemster aan de jaarlijkse Miss Universe-verkiezing zat de organisatie met de handen in het haar. Een "gewoon" meisje van vijftien had zich namelijk opgegeven en kreeg nog de meeste stemmen ook.

Een vriend van het meisje, Alyona Pisklova, had haar foto op de officile website van Miss Rusland geplaatst, vervolgens kreeg ze veel meer stemmen dan de andere kandidaten. Later kwam uit dat een groep antiglobalisten de foto had gezien en in Alyona een symbool zag in hun strijd tegen de "barbificatie" van de maatschappij.

Zij stelden dat een stem voor Alyona een stem tegen “onnatuurlijk uitziende schoonheden met valse emoties" is. "Een stem tegen een soort schoonheid die wordt bepaald door een slanke taille en grote borstomvang.". Ze riepen op om massaal te stemmen op de “gewone” Alyona. En met succes: de eerste dag had ze meteen 10.000 stemmen gekregen en bezette daarmee de eerste plaats.

Toen de organisatoren dit opmerkten snapten ze er niets van, organisator Ivan Zassourky dacht zelfs "dat er iets fout was met de website.". Ze wisten zich geen raad, want hoe zouden ze haar "als een klassieke Russische schoonheid" kunnen verkopen aan adverteerders? Uiteindelijk werd Alyona gediskwalificeerd omdat ze te jong was om deel te mogen nemen. Als troostprijs kreeg ze een hondje en een stereotoren.

Alyona Pisklova
Alyona Pisklova