Stel schrijft 'SOS' in zand en wordt gered

Een stel dat vast zat op een klein onbewoond eiland heeft zichzelf kunnen redden door met grote letters ‘SOS’ in het zand te schrijven. De man en vrouw namen deel aan een expeditie naar het eiland Samson, gelegen aan de zuidkust van Engeland, samen met 28 andere toeristen. De kapitein van het schip had de toeristen afgezet, maar eerder weer opgehaald dan afgesproken. Toen de boot weer vertrok dacht de kapitein dat alle mensen aan boord waren: ”We dachten dat we iedereen hadden, maar blijkbaar was dat niet het geval”

De oproep in het zand werd gezien door een roeiteam dat toevallig in de omgeving aan het oefenen was voor een roeiwedstrijd. Zij hebben het stel van het eiland afgehaald; het eenzame avontuur duurde daardoor maar 90 minuten.

De kapitein van het toeristenschip heeft het stel opgezocht en heeft zijn excuses aangeboden: “Ze waren gelukkig niet boos”, verklaarde hij. De directeur van het lokale toeristenbureau vertelde dat het niet de eerste keer was dat er toeristen op het eiland zijn ‘vergeten’. Dertig jaar geleden heeft een stel zichzelf in de kijker kunnen krijgen door een groot vuur op het strand te stichten.