F1: Verstappen en Trust weer op één lijn

Na een verhelderend gesprek tussen coureur Jos Verstappen, zijn zaakwaarnemer Raymond Vermeulen en Michel Perridon van Trust, kunnen beiden partijen elkaar, voor het eerst nadat de sponsoring van Verstappen door Trust eerder dit jaar werd beëindigd, weer goed in de ogen kijken. Gisteren heeft het gezelschap uitvoerig met elkaar gesproken. Na dit gesprek gaan de partijen weer proberen om samen in de Formule 1 te geraken.

"Door alle emoties over het niet tot stand komen van een deal voor het nieuwe seizoen zijn er over en weer dingen gezegd waar we allebei spijt van hebben", licht Jos de geslaagde verzoeningspoging nader toe. "De contacten waren overigens nooit helemaal verbroken, maar het werd de hoogste tijd om eens als grote kerels met elkaar rond de tafel te zitten. Michel en ik hebben alles wat ons dwars zat met elkaar goed uitgesproken. Wat zoal? We hebben geen zin meer om nog terug te blikken. We gaan vanaf nu weer vooruit kijken. Ik ben blij dat we weer op één lijn zitten."

In een interview op de website van Verstappen is het antwoord op de vraag wat dit nou precies inhoudt: "Michel heeft zijn steun toegezegd indien er zich kansen aandienen om terug te keren in de Formule 1. Hij maakt er dus budget voor vrij, als sponsor. Ook Har Muermans van het vastgoedbedrijf Muermans Groep heeft de nodige middelen gereserveerd. Net zoals in het verleden. Aan hen heb ik het te danken dat ik vorig jaar terug kon keren, bij Minardi. Raymond Vermeulen en Huub Rothengatter gaan nu inventariseren wat de eventuele mogelijkheden zijn voor in de nabije toekomst."

Over wat nu precies de mogelijkheden zijn zegt Vermeulen: "Het is nog erg vroeg in het seizoen. We moeten de kansen op een terugkeer van Jos nu zelf creëren. De contacten met de teams zijn er altijd geweest, ook de afgelopen periode. Maar nogmaals, ik ga nu geen schattingen doen. Het belangrijkste is dat Trust ons opnieuw steunt zodra er zich een serieuze kans voordoet voor Jos om terug te keren in de Formule 1."

Veel meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager