Nieuwe naam Lindows al bekend

-R-Style had ons via de nieuws-submit te melden:

De nieuwe naam van Lindows, die vandaag officieel bekend zal worden gemaakt, is al uitgelekt. Het Open Source Magazine meldt dat de nieuwe naam Linspire zal gaan zijn. Met een simpele truc blijkt de naam achterhaald te zijn: door het volgnummer van de persberichten op Lindows.com op te hogen met één nummer kon het persbericht dat nog verstuurd moest worden al gelezen worden.

In 2002 werd door de Amerikaan Michael Roberton het bedrijf Lindows opgericht, met de bedoeling de strijd aan te gaan met software-gigant microsoft. Lindows is een Linux-besturingssysteem waarop Windows-programma's probleemloos moeten kunnen draaien. De gebruikersinterface vertoont veel gelijkenissen met die van Microsoft's Windows.

De afgelopen tijd startte Microsoft diverse rechtszaken tegen Lindows. Bij één van de rechtszaken luidde het vonnis dat Lindows moest een andere naam bedenken. De tijdelijke naam van Lindows was Lin---s, uitgesproken als Lindash.


Lin---s
Lind---s, de tijdelijke naam van het oude Lindows


Michael Roberts, stelde eerder al op de website van Lin---s dat de gebruikers in Nederland dezelfde keuzes moeten hebben als de gebruikers in andere landen; een goedkope virusvrije werkomgeving in plaats van dure Microsoft producten.


Het nieuwe logo van Linspire