[update] Blad plaatst schokkende Dutroux-foto's

In België heeft het Engelstalige maandblad The Sprout voor een grote opschudding gezorgd, door in haar aprilnummer gruwelijke autopsiefoto's van slachtoffers van Dutroux publiceren. Op de voorpagina is een foto van een spin te zien die over een van de opgegraven lichamen wandelt. In het blad zelf staan de foto's van de overschotten van Julie en Mélissa op de onderzoekstafel.

Met het plaatsen van de foto's heeft het blad een primeur, aangezien het de eerste keer is dat dergelijke gruwelijke foto's worden geplaatst in een blad. Dutroux' advocaat Boudewyn noemde de publicatie woensdag bij het proces in Aarlen 'schandalig'.

Volgens The Sprout moeten de foto's aantonen dat de meisjes daadwerkelijk mishandeld zijn. Hiermee wordt volgens het blad aangetoond dat Dutroux' versie van de feiten, volgens welke hij een klein radertje was in een groot pedofilienetwerk, juist is.


De voorpagina van The Sprout, hier sterk verkleind.

_
De website van The Sprout. Waarschuwing: de voorkant is hier vele malen groter te zien, bevat schokkend beeldmateriaal. Op eigen risico dus!

Update 21:13
Op diverse sites, waaronder de weblog Retecool is inmiddels een scan van het artikel te vinden. Hierin staat ondermeer een verhaal over de betrokkenheid van Kardinaal Danneels met betrekking tot de zaak Dutroux, maar ook foto's van de autopsie van enkele meisjes.

Zie hier. Ook hier de waarschuwing: bevat schokkend beeldmateriaal. Op eigen risico dus!