Bijstandsvrouw krijgt Zalmsnip van 363 miljoen

3cpo had ons via de nieuws-submit te melden:

De 39-jarige Yolanda Schaap uit Ulft stond even raar te kijken toen ze op haar bankafschrift keek. Er was een bedrag van ruim 363 miljoen euro bijgeschreven. Een gemeenteambtenaar bleek bij de uitbetaling van de Zalmsnip een fout gemaakt te hebben. "In plaats van 45 euro te storten op mijn bankrekeningnummer is het nummer zelf aan mij overgemaakt", aldus de vrouw.

De fout werd al snel ontdekt. Op hetzelfde afschrift stond 'correctie boeking' en werd het bedrag teruggeboekt. De ambtenaar die de fout maakte belde de vrouw ook direct op. "Hij was bloednerveus. Ikzelf? Ach, ik kon er hartelijk om lachen."

De vrouw zit in de WAO en leeft al tien jaar van een uitkering. Ze krijgt 730 euro in de maand en doet vrijwilligerswerk voor onder meer het Rode Kruis en kindervakantiekampen. De vrouw zegt tevreden te zijn met wat ze heeft, al maakt ze zich wel boos over het schrappen van de premie voor mensen die vrijwilligerswerk doen. "Schandalig dat minister De Geus ook daar het mes in heeft gezet."

Als de miljoenen echt van haar waren geweest, dan zou ze anderen daarin hebben laten delen. "Ik zou een extraatje kopen voor mijn papegaai en twee katten en een huisje in Spanje kopen voor mijn zieke moeder." Volgens de vrouw zit rijkdom vooral van binnen.