Opnieuw beschuldiging van misbruik tegen Jackson

Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Opnieuw is er aangifte gedaan tegen Michael Jackson en opnieuw luidt de beschuldiging 'seksueel misbruik van een minderjarige'. Naar nu blijkt heeft een nog onbekende man aangifte gedaan vanwege het feit dat de zanger hem eind jaren tachtig op jonge leeftijd in Los Angeles zou hebben misbruikt. De politie van Los Angeles heeft de aangifte gisteren bevestigd en inmiddels een onderzoek ingesteld.

Anonieme bronnen meldden dat het gaat om een nu 18-jarige jongen, die dus op zeer jonge leeftijd slachtoffer zou zijn geworden van het misbruik. Onduidelijk is overigens nog of er nog wel vervolging kan worden ingesteld, aangezien de feiten, indien deze kunnen worden bewezen, mogelijk al verjaard zijn. Alleen in bijzondere gevallen kan deze termijn (van 8 jaar) worden verlengd.

Jackson is momenteel ook al verwikkeld in een rechtszaak in Santa Barbara, op beschuldiging van seksueel misbruik van een twaalfjarige jongen. In november vorig jaar volgde Jacksons arrestatie na aantijgingen dat hij een destijds 12-jarige jongen meerdere malen op zijn landgoed Neverland seksueel zou hebben misbruikt. In afwachting van de bahandeling van de zaak kwam Jackson vrij op een borgtocht van 3 miljoen dollar. Bij de aanvang van de rechtszaak in Santa Barbara op 16 januari claimde de 'King of Pop' tegenover de rechter onschuldig te zijn. Later dit jaar zal worden besloten of er voldoende gronden zijn om deze rechtzaak door te zetten.