Six Flags Holland krijgt nieuwe eigenaar

Achtbanenpark Six Flags Holland bij Biddinghuizen in de Flevopolder krijgt een nieuwe eigenaar. De Amerikaanse moedermaatschappij Six Flags Inc. heeft het attractiepark verkocht aan Palamon Capital Partners, een Britse investeringsmaatschappij. Six Flags kreeg 200 miljoen dollar voor zeven van de acht Six Flags-parken in Europa.

El CondorVolgens een woordvoerster zal de verkoop voorlopig geen gevolgen hebben. Het personeel is in ieder geval dit seizoen nog verzekerd van werk, en bezoekers zullen vooralsnog niets merken. De zegsvrouw vindt het echter te vroeg om zich over volgend jaar uit te laten. De nieuwe baas zou zijn precieze toekomstplannen namelijk nog niet hebben onthuld.

Ook Warner Bros Movieworld in Duitsland is onderdeel van de verkoop. Het gelijknamige filmthemapark in Madrid bleef als enige buiten de koop, omdat Six Flags dat park niet zelf in eigendom heeft. Six Flags Holland werd geopend op 13 april 2000. Daarvoor was het park bekend als Walibi Flevo en de Flevohof. In het zomerseizoen biedt het werk aan ongeveer 900 medewerkers.