'Nederlands pedofielennetwerk op Lombok'

Hotel Oma Sittard (Lombok)
Hotel/restaurant Oma Sittard (Lombok)

De 64-jarige Paul S., die verdacht wordt van kindermisbruik op het Indonesische eiland Lombok, staat mogelijk aan het hoofd van een omvangrijk Nederlands pedofielennetwerk op het eiland. Hulporganisatie Terre des Hommes heeft daarom groot alarm geslagen.

Nadat S. dertig jaar lang als docent economie en geschiedenis werkzaam was op het College Sittard, een middelbare school in Sittard, verhuisde hij vijf jaar geleden vanuit Sittard naar Lombok. Daar richtte hij het hotel-restaurant Oma Sittard op. Dat gebouw is volgens Terre des Hommes de plaats waar tientallen kinderen - in de leeftijd van negen tot veertien jaar - de afgelopen vijf jaar stelselmatig zouden zijn misbruikt. S. zou de kinderen voor seks hebben geronseld. Ook andere pedofielen, die permanent in zijn hotel verblijven, en Nederlandse sekstoeristen zouden hierbij betrokken zijn.

Terre des Hommes neemt de zaak hoog op. "De situatie is dusdanig ernstig, dat wij de politie en ambassade hebben geïnformeerd", meldt een woordvoerder van de organisatie. Tegen zowel Paul S. als een 76-jarige man uit Noord-Holland heeft Terre des Hommes aangifte gedaan. Ook de Nederlandse politie doet onderzoek in deze zaak.