Asielzoeker ontvoerd en mishandeld in Amsterdam

De politie heeft afgelopen week twee mannen gearresteerd, op verdenking van de ontvoering en mishandeling van een 51-jarige asielzoeker uit Dronten. Vandaag meldde de politie dat ze een 38-jarige man uit Dronten en een 30-jarige man uit Raalte heeft aangehouden.

De twee mannen zouden de asielzoeker zeker twee dagen vast hebben gehouden in een woning in Amsterdam. In de woning zou hij door de twee zwaar mishandeld zijn. Uiteindelijk wist het slachtoffer zich te bevrijden en te ontsnappen.

De ontvoering zou hebben plaatsgevonden op 29 maart, nabij het asielzoekerscentrum in Dronten. Vermoed wordt dat een financiële kwestie de aanleiding voor de ontvoering was. De asielzoeker zou meerdere malen bedreigd zijn met de dood. De politie meldt dat het niet om 'echt grote' bedragen ging.

Voor het onderzoek heeft de politie in drie woningen huiszoekingen gedaan. Inmiddels hebben de verdachten bekend. Zij zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De politie sluit niet uit dat zij nog meer aanhoudingen zal verrichten.