Toeristen in Peru na lawines in de val

Circa 1.500 toeristen kunnen het wereldberoemde tempelcomplex Machu Picchu in Peru niet meer verlaten. Twee lawines van modder en rotsen vernielden de treinsporen bij de ingang van de 'Lost City of the Incas'. Een van de lawines vernielde huizen in de nabijgelegen plaats Aguas Calientes. Volgens de plaatselijke autoriteiten worden hier tien dorpelingen vermist en raakten zes inwoners gewond.

Tijdens de lawines was ook de Peruaanse president Alejandro Toledo in het ruïnecomplex. Hij was daar om tv-opnames te maken voor onder meer Discovery Channel. De president leidt de reddings- en bergingswerkzaamheden.

Update 22:15 uur.
Toledo heeft regeringshelikopters naar het rampgebied gestuurd om de gestrande toeristen te kunnen oppikken en naar de in de buurt gelegen stad Cuzco te vliegen. Volgens een lokale politicus is 300 tot 400 meter spoorwegrail bedolven onder stenen en modder. De president heeft opdracht gegeven het spoor naar de Incastad zo snel mogelijk te herstellen. CNN meldt dat inmiddels zes lichamen van dorpelingen geborgen zijn.

De incastad Machu Picchu in Peru
Het tempelcomplex Machu Picchu