Boomstam op rails geplaatst door jongeren

De personen die gisteravond met behulp van een boomstam een treinongeval veroorzaakten bij Den Dolder, worden door de politie nog steeds gezocht. Bij het ongeval raakte niemand gewond en de trein ontspoorde ook niet terwijl deze zeker een snelheid had van 130 kilometer per uur.

Momenteel gaan de autoriteiten die het ongeval onderzoeken ervan uit dat een groep jongeren de boomstam op de rails hebben gelegd. Een aantal getuigen zagen hoe een groep jongeren op scooters de plaats waar het ongeluk gebeurde snel verlieten. De boomstam die op de rails werd geplaatst had een doorsnee van veertig centimeter en had een lengte van 250 centimeter. De trein kwam na de aanraking met de boomstam ruim een kilometer verder tot volledige stilstand. Bij de botsing raakte het voorste wielstel zwaar beschadigd.

"Dit is een meer dan walgelijke daad", zei een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zaterdag. "Als de trein van de rails was geraakt, hadden de gevolgen zeer ernstig kunnen zijn."