Marinepersoneel verdacht van drugsgebruik

TheRoach had ons via de nieuws-submit te melden:

Zeven bemanningsleden die deel uitmaken van de bemanning van het Hr. Ms. Van Speijk fregat worden verdacht van het gebruik van drugs. Bij het eerstvolgende punt waarop een haven wordt bereikt zullen de matrozen van boord moeten. Dit maakte de marine gisteren bekend.

De commandant van het fregat verzocht de Koninklijke Marechaussee gisteren een onderzoek in te stellen aan boord van het schip. Op dat moment lag het schip aangemeerd in het Turkse Antalya. Het bleek dat de vermoedens van de commandant van het schip juist waren en de marechaussee hield de zeven matrozen aan.

Het is nog onduidelijk om wat voor drugs het zou gaan. Bij harddrugs zullen de zeven worden ontslagen, maar ook het gebruik van softdrugs kan tot ontslag leiden. De bevelhebber van het schip liet weten dat de Koninklijke Marine geen drugsgebruik tolereert en daar streng tegen blijft optreden.

Momenteel is het fregat Hr. Ms. Van Speijk actief in de strijd tegen het terrorisme. Eind deze maand zal het marineschip terugkeren naar Den Helder. Woensdag zal de boot op een nog onbekende bestemming aanmeren om de matrozen van boord te laten.