Reclamezuil brult passanten toe

Om meer mensen te interesseren voor een abonnement voor de dierentuin in Emmen heeft een reclamebureau een bijzondere reclamezuil ontwikkeld. In het noorden van het land komen posters te hangen met een afbeelding van een panter en een mooie oriëntaalse vrouw met nadere informatie over het seizoensabonnement.

De afbeelding zal wellicht vanwege het vrouwelijk schoon de aandacht trekken, zoals bij zoveel posters gebeurt. De poster die aan een reclamezuil in de Diezerstraat hangt vormt echter een uitzondering. Het affiche is uitgerust met een bewegingssensor. Zodra er iemand dicht genoeg in de buurt staat, klinkt er plotseling luid pantergebrul.

"Inderdaad, vrij luid", zegt Wijbren Landman van het dierenpark. "Het moet immers wel effect hebben. We moeten er natuurlijk wel om denken de sensor 's avonds uit te zetten. De omgeving zal het niet prettig vinden 's nachts om drie uur een panter te horen brullen in het centrum."

De dierentuin heeft de 'geluidsposter' juist in Zwolle opgehangen omdat er in deze stad vrij weinig abonnementhouders zijn, terwijl de stad niet ver van de dierentuin gelegen is. De luidruchtige posteractie moet de komende weken extra abonnementen opleveren.