"Vrouwen moeten besneden worden"

Stellarc2, Neftizz en Ome.Fleer hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Volgens de lectuur van een moskee in Amsterdam zouden meisjes besneden moeten worden. De El Tawheed-moskee was al eerder in het nieuws, omdat een imam van de moskee niet-moslims “brandhout voor de hel” noemde. Volgens Pharos, een gezondheidscentrum voor vluchtelingen, is het voor eerst dat een dergelijke oproep wordt gedaan in een Nederlandse moskee.

Onlangs werd er door de moskee een open dag georganiseerd, om van het slechte imago af te komen. Mede door uitspraken van een imam over niet-moslims en over moslimvrouwen kwam de moskee steeds vaker in een negatief daglicht te staan. Zo zouden volgens de imam moslimvrouwen niet naar buiten mogen zonder toestemming van haar man.

In de lectuur die de moskee aanbiedt staat onder andere dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben. Echter, 'de wetenschap heeft aangetoond dat er grote verschillen zijn in biologische natuur, fysieke capaciteiten en geestelijke vermogens', hierdoor zou het niet eerlijk zijn om vrouwen dezelfde 'verantwoordelijkheden, rechten en plichten te geven als de man.' Vrouwen moeten, volgens de lectuur, luisteren naar haar man. Wanneer een vrouw seks weigert of het huis verlaat, vervalt de zorgplicht van de man voor zijn echtgenote. Vrouwen die liegen moeten met honderd stokslagen worden gestraft.

De El Tawheed moskee was in het verleden onderwerp van een NOVA-reportage over antiwesterse- en haat predikende fundamentalistische imams in Nederlandse moskeeën. Imam El Shershaby van de Amsterdamse moskee riep op tot vernietiging van de vijanden van de islam. Eerder werden twee bestuursleden van de met videocamera's bewaakte moskee aan de Jan Hanzenstraat in Amsterdam-West in de VS aangeklaagd wegens sponsoring van het terroristennetwerk van Al-Qaeda.

De moskee is ook verbonden aan de omstreden Amsterdamse islamitische basisschool As Siddieq, waar volgens een onlangs verschenen rapport leerlingen nog steeds onvoldoende worden geïntegreerd in de Nederlandse maatschappij.