Dutroux verwacht niet lang meer te leven

XanKriegor had ons via de nieuws-submit te melden:

De Belgische pedofiel Marc Dutroux heeft dinsdag in de rechtbank van Aerlen gezegd te vermoeden dat hij kort na zijn proces om het leven zal worden gebracht. Doordat hij te veel heeft onthuld over agenten die betrokken zouden zijn bij de ontvoering van An en Eefje, denkt hij dat ze hem om het leven willen brengen.

In de rechtbank wilde hij niet uitgebreid ingaan op de agenten die bij de ontvoering betrokken waren. "Er is voor mij een doodsgevaar als ik erover praat. Ik kende die politiemensen verder ook niet, noch hun namen, noch hun voornamen."

Eén van de advocaten van Dutroux, Baudewijn, zegt het bijzonder vreemd te vinden dat er maar twee personen bij de ontvoering van de meisjes betrokken zouden zijn geweest. "Dan moeten die twee personen wel acht armen hebben gehad." Volgens vrienden kon An een 'tijgerin' zijn die bij een ontvoering zeker van zich afgebeten zou hebben.

Quirynen, de advocaat van de ouders van An, vermoedt dat de meisjes door de hypnoseshow van Rasti Rostelli, die zij vlak voor hun ontvoering hadden bezocht, vermoeid of verzwakt moeten zijn geweest. Het zou dus niet onwaarschijnlijk zijn dat de twee mannen de meisjes konden meelokken.

Dinsdag werden door de rechters en jury getuigen van de ontvoering van de tienermeisjes An en Eefje in Oostende gehoord. Hypnotiseur Rasti Rostelli hoeft niet te getuigen. Eerst had de vader van An hier op aangedrongen maar hij neemt er echter genoegen mee dat de assistent van Rostelli komt getuigen. Ook kwam de Belgische gerechtspsychiater Deberdt getuigen die verklaarde dat gehypnotiseerde personen meestal na 10 minuten terugkeren tot een volledig bewustzijn. Hiermee ontkrachtte hij het argument van advocaat Quirynen.

-
Meer informatie vind je in het dossier Dutroux