Man ligt twee weken dood in huis

merdeka had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een 43-jarige Tilburger heeft ruim twee weken dood in zijn woning gelegen, terwijl hij in een huis woonde waar mensen onder begeleiding wonen.

"Een ongelukkige samenloop van omstandigheden", aldus een woordvoerder van het Buro Begeleid Wonen in de Brabantse stad. De man was verteld dat hij bij problemen telefonisch contact op kon nemen, maar zijn persoonlijke begeleidster was al drie weken ziek. Zelf was hij al drie weken ziek gemeld op zijn werk. Ook de tien medebewoners van het pand aan de Noordstraat merkten zijn afwezigheid niet op. De man zou een natuurlijke dood zijn gestorven.

Wethouder H. Backx zal van Maatschappelijke Zorg zal maandag een gesprek met iemand van het Buro Begeleid Wonen hebben. "Het is vreselijk wat er is gebeurd, maar het is onmogelijk te voorkomen. Het is een incident.", aldus Backx, die de begeleiders een hart onder de riem wil steken. Buro Begeleid Wonen is een organisatie die zorg heeft over zeventig mensen. In de panden die beheerd worden door de organisatie is geen permanente begeleiding aanwezig.