Gezin geterroriseerd na dood hondje

Een gezin uit Callantsoog dat door een enorme domme fout hun eigen hondje Berend naar de hondenhemel hielp, wordt geterroriseerd door boze dorpelingen. Tot zijn eigen verdriet vergat de heer des huizes, toen hij vorige week met zijn auto ging rijden, dat de hond aan de trekhaak vastzat. Tijdens de rit door het dorp kwam het onfortuinlijke dier om het leven.

Kort daarop kwamen enkele mensen die er getuige van waren geweest, verhaal halen. Hij legde uit dat het allemaal een ongeluk was. Verder dan wat schelden en vloeken van de verontwaardigde dorpsgenoten kwam het toen niet.

Afgelopen vrijdagavond werd er echter wraak genomen. Het gezin, dat twee kinderen heeft van tien en twaalf jaar, zat tv te kijken toen er eieren tegen de ramen werden gegooid. 's Nachts werd de auto van het gezin onder handen genomen: drie banden werden stukgesneden en vier ruiten stukgeslagen. Rond drie uur 's nachts werden bovendien twee stoeptegels door de ramen van de woning gegooid.

De ouders hebben hun kinderen daarop maar uit logeren gestuurd. Die waren al heel verdrietig door de dramatische dood van hun geliefde huisdier, en kregen dit er nog een keer overheen.

Buren hebben na de vernielingen jongens zien wegrennen en met een gereedstaande auto zien verdwijnen. Een buurman heeft een deel van een kenteken genoteerd en aan de politie gegeven. De hoop is dat die de kwaadwilligen in de kraag kan vatten.