[update] Megapool krijgt uitstel van betaling

deriopramos had ons via de nieuws-submit te melden:

Elektronicaketen Megapool heeft uitstel van betaling aangevraagd. Megapool kan zijn schulden niet meer betalen. Alle 126 winkels van de electronicaketen in Nederland en BelgiŽ worden per direct tijdelijk gesloten en zullen extra worden beveiligd. De 47 franchisezaken blijven open.

De directie van het bedrijf heeft het besluit vanavond per brief aan alle werknemers laten weten. FOK! kreeg een brief onder ogen:
De directie van Megapool BV heeft zojuist besloten met ingang van 5 april 2004 surseance van betaling aan te vragen voor de eigen filiaalorganisatie in Nederland en BelgiŽ.

Megapool heeft enige tijd geleden al aangekondigd de organisatie te gaan herstructureren. Hiertoe is besloten omdat de marktomstandigheden de resultaten van Megapool zeer sterk onder druk waren komen staan.

Negatieve publiciteit heeft geleid tot het stopzetten van leveringen en het verkorten van betalingstermijnen door een aantal leveranciers. Dit heeft op zijn beurt geleid tot een sterke achteruitgang van de liquiditeitspositie waardoor Megapool niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.


Update 14:07

De rechtbank in Zutphen heeft besloten om Megapool uitstel van betaling te geven. Het bedrijf is in gesprek met verschillende partijen over een doorstart, waarbij zoveel mogelijk banen behouden moeten blijven. Door de directie wordt de crisis geweten aan felle concurrentie in de bedrijfstak en de kleine winstmarges.