Wielrennen: Uitslag Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen is vandaag gewonnen door Steffen Wesemann. In een zeer enerverende wedstrijd won hij de sprint van een groepje van drie man. In deze Ronde van Vlaanderen reden er lange tijd veel verschillende groepjes vooraan. De beslissing viel pas laat in de wedstrijd. Leon van Bon was de beste Nederlander met een verdienstelijke vierde plaats.

Vrij vroeg in de wedstrijd was er een groep van maar liefst 26 man vooruit. De voorsprong van deze groep bleef tussen de drie en de vier minuten hangen. In deze groep zaten geen favorieten, maar de koers werd erdoor wel hard gemaakt. In de Vlaamse Ardennen werd de groep uitgedund en ontstonden nieuwe groepjes.

De Oude Kwaremont vormde dit jaar geen scherprechter. Op veel van de bergjes ontstonden wel verschillen, maar de favorieten hielden elkaar goed in de gaten. De Rabobank-ploeg reed goed met vijf man in de voorste linies. De Jongh reed lang in de kopgroep mee, terwijl Boogerd, Dekker, Freire en Wauters zich in het peleton en tussenliggende groepjes ophielden.

Op de Muur van Geraarsbergen kwam alles bij elkaar. Dave Bruylandts maakte de beslissende jump en kreeg Steffen Wesemann en Leif Hoste met zich mee. Daarachter ontstond een groepje met Erik Dekker, Leon van Bon, Andreas Klier en Juan Antonio Flecha. Flecha kon niet en Klier en Van Bon zaten gevangen met ploeggenoten voorop. Dekker kon het gaatje alleen niet dichtrijden.

De drie voorop gingen onbedreigd naar de streep. Bruylandts probeerde nog te ontsnappen, maar Hoste pakte hem terug. Wesemann ging in een zetel naar de streep en won de sprint makkelijk. Hoste werd tweede en Bruylandts derde.


Uitslag Ronde van Vlaanderen:
1. Steffen Wesemann (Dui) 6.01.33
2. Leif Hoste (Bel) z.t.
3. Dave Bruylandts (Bel) z.t.
4. Leon van Bon (Ned) +0.28
5. Erik Dekker (Ned) z.t.
6. Andreas Klier (Dui) z.t.
7. Rolf Aldag (Dui) +1.10
8. Frank Hoj (Den) z.t.
9. Paolo Bettini (Ita) z.t.
10. George Hincapie (VS) z.t.

Voor meer wielernieuws zie de FOK! WBmanager