Franse politie vindt explosieven van ETA

Opnieuw heeft de Franse politie voorraden explosieven van de terreurgroep ETA gevonden. De vondst werd gedaan in het Franse Baskenland, Saint-Michel. De politie verrichte ook nog twee arrestaties, n van de gearresteerden zou een actief lid zijn van de Baskische terreurbeweging.

Bij het doorzoeken van diverse huizen waar mogelijke ETA leden zich schuil zouden houden, werden twee rugzakken met explosieven en twee boobytraps gevonden, alle gebruiksklaar.

Ook vrijdag werden er al explosieven gevonden door de Franse politie. Deze zouden ook van de Baskische terreurgroep zijn geweest. Ook hier werden arrestaties verricht en onder meer het hoofd logistiek Felix Ignacio Esparza Luri, en de voormalige leider van de terreurbeweging, Felix Alberto Lopez de la Calle, alias Mobutu werden gearresteerd. Verder werden er twee pistolen, enkele auto’s met valse nummerborden en aantal computers in beslag genomen. De arrestaties van dit weekeinde werden door de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken omschreven als “de hardste klappen die de ETA heeft gekregen” in de afgelopen jaren.