F1: Uitslag Grand Prix van Bahrein

De eerste Grand Prix van Bahrein is gewonnen door Michael Schumacher. De race werd wederom gedomineerd door de Ferrari's. Toch was de race zeer opwindend.

De race begon slecht voor Minardi. Gianmaria Bruni kwam niet weg bij de opwarmronde en kon pas op een rondje achterstand de race starten. De start verliep zonder ongelukken. Kimi Rńikk÷nen had een goede start en schoof op naar de 14de plaats. Ook Alonso maakte een goede start, maar reed al in het eerste rondje de neus van zijn wagen kapot.

Op de baan waren er verschillende spannende gevechten. Klien en Raikkonen vochten om de 14de plaats en Sato en Ralf Schumacher vochten. De laatste twee kwamen ook in botsing, waarvan Ralf Schumacher het meeste hinder ondervond. Dit was een incident, waarbij de nieuwe regels in werking treden, waar na de race over zal worden besloten of er een straf wordt uitgedeeld.

De Ferrari's reden eigenlijk vanaf het begin oppermachtig aan de kop van de wedstrijd. Juan Pablo Montoya hield lang de derde plek. Sato en Button reden samen lang op de vijfde en zesde plek, totdat Sato zijn neus op de curbstones kapot kapot reed. Hij had een extra pitstop nodig.

Trulli en Coulthard reden een stabiele race, waarbij ze lang op plekken vier en zes lagen. De pitstopstrategieŰn van de verschillende teams kwamen aardig overeen, zeker in de kop van de wedstrijd. Fernando Alonso bleef rustig aan opklimmen richting de punten en dat leverde enkele mooie inhaalacties op.

De baan bleek redelijk glad, aangezien redelijk veel rijders uitstapjes maakten buiten de baan. Vanwege het zand en uitloopasfalt konde de coureurs redelijk makkelijk weer terug op de baan komen. Zo zagen we Klien spinnen, Webber een zeer uitgebreide bocht maken en Heidfeld een stukje rally rijden.

Vijfentwintig ronden voor het einde gebeurde er weer veel. Het gevecht tussen Alonso en Webber, de touchÚ tussen Ralf Schumacher en Fisichella en de inhaalactie van Sato bij Coulthard.

Op het eind van de wedstrijd lag de kop van de wedstrijd wel vast en was het alleen uitrijden. Button wist met een snelle pitstop de vierde plek van Trulli af te pakken en kwam steeds dichter bij Juan Pablo Montoya. Na een probleem bij Montoya kon Jenson Button de derde plaats pakken. Ook Trulli pakte hem daarna. Om de zesde plek was er nog een heftig gevecht tussen Sato en Alonso.

David Coulthard viel vanaf plaats negen zes ronden voor het einde uit. Montoya viel ook terug tot achter Sato, Alonso en Ralf Schumacher. Daardoor viel hij terug naar de achtste plaats. Michael Schumacher wist zijn 73ste overwinning te pakken en en de 170ste voor Ferrari.


De volledige uitslag en meer nieuws is terug te vinden op de FOK! F1manager