[update] Razzia in Madrid op 11-3 verdachten

De Spaanse politie houdt in de hoofdstad Madrid een razzia tegen verdachten van de aanslag van 11 maart. De politie heeft een huizenblok in de zuidelijke buitenwijk Leganés afgegrendeld. Men vermoedt dat de verdachten van de aanslagen op vier forensentreinen op 11 maart zich hier ophouden. Ooggetuigen melden laag overvliegende helikopters. Bewoners moeten binnen blijven.

Bij een explosie op het plein bij het flatgebouw zijn één dode, mogelijk een politieman, en zeven gewonden gevallen. De ontploffing kan door de verdachten zijn veroorzaakt, laat Binnenlandse Zaken weten. Ook wordt er over en weer geschoten.

Een publieke radiozender meldt dat de verdachten gedreigd hebben de flat waarin ze zich verschanst hebben op te blazen.

Actie Madrid
Foto: VRT Nieuws


Update 00:29
Volgens de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Angel Acebes, zijn er in totaal drie verdachten en één agent van een speciale eenheid omgekomen. Elf agenten raakten zwaargewond.

Acebes zei dat de politie vermoedt dat onder de drie omgekomen verdachten zich daders bevonden van de bloedige aanslagen in Madrid. Ze zouden zich hebben opgeblazen toen de politie hen wilde arresteren. Volgens buurtbewoners gaat het om drie Noord-Afrikanen.