'Al-Qaeda roept op tot oorlog tegen westen'

-R-Style had ons via de nieuws-submit te melden:

Al-Qaeda heeft zijn aanhangers opgeroepen doelen in westerse landen aan te vallen. Dat blijkt uit een strategisch document van de terreurbeweging, dat in handen is gevallen van de Duitse tv-zender ZDF. Amerikaanse en Duitse inlichtingendiensten zouden het document als authentiek en afkomstig van al-Qaeda beschouwen.

In het vijftig pagina's tellende document valt te lezen dat al Qaeda-aanhangers alle geografische grenzen moeten negeren en de landen van ''godslasteraars'' moeten veranderen in ''oorlogszones.''

Er is ook een ranglijst van doelen opgesteld, die wordt aangevoerd door joden, gevolgd door christenen. Bij de christenen staan de Amerikanen bovenaan, gevolgd door Britten, Spanjaarden, AustraliŰrs en andere nationaliteiten. Verder worden zakenlieden, diplomaten, politici, intellectuelen, wetenschappers, rabbijnen, missionarissen en toeristen genoemd als doelwit.

Het al-Qaeda document refereert ook aan de bloedige aanslagen in Madrid: ''De gehele Europese economie heeft geleden als gevolg van de gezegende aanvallen in Madrid''.