Inbrekers klagen agent aan voor poging moord

klnvntrbyt had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 32-jarige inbreker uit Roosendaal heeft bij de Rijksrecherche aangifte gedaan van poging tot moord dan wel doodslag door een politieman. Twee weken geleden raakte Arjen Kouwen en een vriend gewond, toen ze aan het inbreken waren in een boerenschuur in Wouwse Plantage. Een politieman, de eigenaar van de schuur, schoot Kouwen door zijn knie. Kouwens vriend bleef ongedeerd.

De vriend, die anoniem wil blijven, werd (naar eigen zeggen) bijna geraakt door een eerste 'waarschuwingsschot'. Ook hij heeft aangifte gedaan. Zo zegt hij tegenover het Brabants Dagblad: "Akkoord, we zijn fout geweest en hadden daar niet mogen zijn. Maar hij heeft zich als een cowboy gedragen."

De speciale 'stopkogel' uit het dienstpistool van de agent versplinterde het scheenbeen van Kouwen onder zijn linker knie. Vooralsnog geven zowel Politie als Openbaar Ministerie aan niet inhoudelijk te zullen reageren. Het onderzoek naar de toedracht van het voorval en de schuldvraag loopt nog. "Daar is het onafhankelijke onderzoek van de Rijksrecherche voor", zo zegt OM-woordvoerster M. Pilaar.

Pilaar benadrukt dat het onderzoek zicht spitst op 'het gebruik van een dienstwapen bij een aanhouding' en niet op een poging tot moord of doodslag. De agent is weer aan het werk. De leiding van het politiekorps Midden- en West-Brabant laat weten dat "er vooralsnog geen indicatie is dat hij onrechtmatig heeft gehandeld."