Bier in plastic flessen

Aankomende zomer krijgt Nederland te maken met bier in plastic flessen. Woensdag maakte de bierbrouwer Interbrew bekend dat het biermerk Dommelsch in plastic flessen van een halve liter op de markt zal gaan komen. Naar verwachting zullen ook andere bierbrouwers volgen.

Interbrew begon eerder in Oost-Europa met plastic flessen. Nu is ook West-Europa aan de beurt. Volgens de supermarktdeskundige, G. Rutte, heeft dit initiatief potentie. "Er zit geen statiegeld op de fles. Het is makkelijk op het strand en bij festivals. Bovendien is het een mooie nieuwe ontwikkeling in de kwakkelende biermarkt”, aldus Rutte.

Rutte hoopt dat dit door de consument wordt geaccepteerd. "Bij de introductie van de frisdrank in petflessen dacht iedereen in de supermarktbranche dat het niets zou worden. Maar het blijkt een enorm succes. Voor supermarkten is het ook handig. Ze kunnen de flessen gewoon doorschuiven."

Volgens Interbrew maakt de baanbrekende technologie het mogelijk om in een kunststoflaag diverse beschermende elementen te verwerken. De kwaliteit en de smaak kan daardoor worden verzekerd. Bovendien is de fles ook hersluitbaar.