14-jarige komt om bij maffiagevecht

Bij een gevecht tussen bendeleden van de Napolitaanse maffia, de camorra, is zondagavond een 14-jarig meisje om het leven gekomen. Gisteren werd de Italiaanse tiener, die duidelijk op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats was, begraven.

Annalisa Durante had de avond met vriendinnen doorgebracht, toen ze vlak voor middernacht voor haar ouderlijke woning in een vuurgevecht belandde. Een 20-jarige mafioso werd door twee leden van een rivaliserende groep onder vuur genomen en verstopte zich achter de meisjes. Twee van hen wisten het huis in te vluchten, Annalisa werd echter getroffen door een kogel. Volgens enkele getuigen had de mafioso haar duidelijk als menselijk schild gebruikt. Het meisje overleed op weg naar het ziekenhuis.

De camorra bestaat uit rivaliserende groeperingen die elkaar het leven zuur maken. Hierbij vinden niet alleen gangsters de dood, maar ook onschuldige burgers. Zo werd in 2002 een tweejarig meisje dodelijk getroffen door een kogel. Vele inwoners van Napels zijn van mening dat de staat niets aan het geweld doet.