Vrouw "verkocht" ongeboren baby drie keer

Een 33-jarige moeder heeft haar ongeboren kind drie keer "verkocht", zo melden Britse dagbladen vandaag.

De vrouw, Moira Greenslade geheten, bood zich in januari 2003 op een Amerikaanse website aan als draagmoeder. Een Schots paar was geïnteresseerd en ze kwamen tot een overeenkomst. Het paar betaalde tijdens de zwangerschap elke maand 750 euro en zou ook nog eens 7.500 euro betalen bij aflevering van de geboorteakte. In maart 2003 raakte de vrouw zwanger, vervolgens bood zij haar ongeboren kind aan nog twee (Britse) stellen aan, die eveneens maandelijks een bedrag betaalden.

Toen één van de twee laatst genoemde koppels op de dag van de geplande geboorte naar het ziekenhuis toog en daar geen draagmoeder aantrof kwam Greenslade in de problemen. Het stel informeerde namelijk de politie, die haar negen dagen later aantrof in een ander ziekenhuis. Het kind ging naar een pleeggezin.

De vrouw, die al een zesjarige zoon heeft, zou volgens de Times negenduizend euro met haar actie verdiend hebben. Ze zou het al uitgegeven hebben aan een vakantie en spullen voor haar zoon. Ondertussen heeft zij haar daden voor een rechtbank toegegeven, als haar borgsom betaald wordt komt zij weer op vrije voeten in afwachting van de echte rechtszaak. Ze riskeert een celstraf van tien jaar.