Baarden, Zwarte Piet-pakken en schmink gestolen

Uit het pand van het Sint Nicolaas Genootschap in Den Helder zijn zaterdagmiddag drie baarden (van 1400 euro per stuk), tientallen zelfgemaakte Zwarte Piet- en Sinterklaaspakken, paashaaspakken en grote hoeveelheden schmink gestolen. Verder werden ook de stereo-installatie, de televisie en het koffiezetapparaat ontvreemd. Wat de dieven van plan zijn met de verkleedkostuums en de schmink is voor de betrokkenen nog altijd een raadsel.

Het Sint Nicolaas Genootschap verzorgt optredens voor kinderen in de buurt van Den Helder tijdens feesten als Sinterklaas, Kerstmis en Pasen. Alle winst die het Genootschap maakt gaat naar de stichting 'Doe een Wens', een stichting die de laatste weken van terminale kinderen wil opleuken.

Het pand van het Genootschap had geen alarminstallatie. "Als we een alarminstallatie aanschaffen maken we minder winst en is er dus minder geld voor de stichting", aldus iemand van het Genootschap. Een beveiligingsbedrijf uit Den Helder heeft nu toegezegd een alarminstallatie te zullen regelen en ook uit andere hoeken wordt hulp aangeboden. Hoewel het doorgaan van de activiteiten op de korte termijn nog niet zeker is, komt de toekomst van het Genootschap dus niet in gevaar.