D66-Statenlid boos over Telegraaf-column

Het Noordhollands-Statenlid Patrick Poelmann (D66) is boos over een stuk van Telegraaf-columnist Rob Hoogland, die afgelopen donderdag in de grootste krant van Nederland verscheen. In die column maakte Hoogland zich kwaad over een plan van GroenLinks gedeputeerde Albert Moens. Deze wil de maximumsnelheid op onder meer de snelweg A9 tussen Amstelveen en Alkmaar verlagen naar 80 kilometer per uur.

Poelmann is vooral gevallen over de bewoordingen waarmee Hoogland de Noord-Hollandse gedeputeerde Moens, alsmede diens partij GroenLinks, wegzet. ''Het zal u niet verbazen dat Albert Moens van GroenLinks is, een verzameling van communistische trollen, veganistische kabouters en terroristische gnomen die niet zullen rusten voordat werkend Nederland ter ziele is, een streven waarin zij zich vooral richten op het meest onmisbare vehikel van de economie: de auto waarin ploeteraars als u en ik onze plicht doen'', aldus Hoogland.

Het gebruik van het woord terroristisch maakt Poelmann zeer boos: ''Terrorisme is een heel ernstige zaak, kijk maar naar de aanslagen in Madrid en de bommeldingen op diverse treinstations in Nederland.'' Poelmann vindt dat De Telegraaf publiekelijk afstand moet nemen van de inhoud van de column. Dat laatste heeft De Telegraaf tot nu toe in ieder geval niet gedaan. Rob Hoogland schrijft er in zijn column van vandaag, waarin hij uithaalt naar de AEL en de recente sjeik Yassin-herdenking, ook niet over.