Trillende dansvloeren in Tilburg

Alle discotheken van Tilburg moeten over tien jaar zijn uitgerust met een trillende dansvloer. Althans, dat vindt organisator Ronald Ligtenberg van Sense. Dit muziekevenement werd zaterdagavond in popcentrum 013 in Tilburg gehouden.

Sense is het vervolg op Deaf Valley, een muziekevenement voor doven dat vorig jaar in Nighttown in Rotterdam gehouden werd. "Toen bleek dat dit een groot succes was, hebben we besloten om daar een vervolg op te organiseren", aldus Ligtenberg. "Het is voor dove jongeren lastig om uit te gaan in een gewone kroeg. Ze voelen zich bekeken. Door de gebaren en de - in de ogen van horende mensen - rare klanken die ze voortbrengen."

In 013 traden Idolsdeelneemster Hind en een aantal dj's op. Er waren 1200 mensen. Onder hen waren ook horende mensen. "We hopen juist dat ook zij hierop afkomen. Het moet geen exclusief feestje van de dove mensen worden", meent Ligtenberg.

In de zaal stond de muziek extra hard. Daarnaast waren er gebarentolken die het communiceren met horenden makkelijker maken en was er een trillende dansvloer. "Het ziet er gek uit. Maar wij kunnen gewoon een gesprek voeren terwijl er keiharde muziek klinkt. Dat is het fijne van gebarentaal", vertelde de dove Mirthe van Staveren via een doventolk.