[update] Uitzetcentrum Schiphol bezet

Op luchthaven Schiphol hebben zo'n veertig actievoerders het nieuwe uitzetcentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen bezet. De actie is gericht tegen het Nederlandse asielbeleid.

De bezetters maken deel uit van de 'Actiegroep sluit de uitzetcentra'. De actievoerders hebben zich verspreid in het gebouw en op het dak. Het toegangshek hebben ze geblokkeerd en er zijn nieuwe sloten op de deuren gezet. Aan en rondom het complex zijn spandoeken opgehangen met teksten als: Niet open maar slopen en Er bestaan geen onwettige mensen. Wel onmenselijke wetten.

Het nieuwe uitzetcentrum moet over twee weken in gebruik worden genomen. Het ligt pal naast het justitieel complex op Schiphol.


Meer foto's op Indymedia

De eisen van de bezetters zijn: onmiddellijke sluiting en afbraak van alle vreemdelingengevangenissen en uitzetcentra; stopzetting van gedwongen uitzettingen en vreemdelingendetentie; een open migratiebeleid.

Update 15:16
De marechausse heeft vanmiddag 26 actievoerders aangehouden. Daarmee maakten zij een einde aan de bezetting. De actievoerders hadden tot 12.45 uur de tijd gekregen om vrijwillig weg te gaan. Twee voldeden daaraan, de rest werd opgepakt voor huisvredebreuk en lokaalvredebreuk.