Italiaanse crèche weigert Marokkaanse met hoofddoek

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Italiaanse dorp Samone is een rel ontstaan over het weigeren van een Marokkaanse vrouw aan te nemen, omdat ze een hoofddoek draagt. Volgens de leiding van de crèche zou de 40-jarige Marokkaanse vrouw met haar hoofddoek "de kinderen angst aanjagen."

Kort geleden kreeg de vrouw een stageplaats toegewezen bij de crèche. Ze gaf aan haar hoofddoek onder werktijd te willen blijven dragen. Dit conflict is nu zo hoog opgelopen dat er in Italië een fel debat is ontstaan over sluiers en immigratie.

De politici in Italie zijn verdeeld. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Giuseppe Pisanu zegt dat de school best zijn beslissing zal heroverwegen. "Want", zo vindt hij, "als het hoofddoekje waardig en normaal wordt gedragen is het onschadelijk voor de kinderen en een cultureel en religieus symbool waar iedereen respect voor moet hebben."

De minister bekritiseerde ook de nieuwe hoofddoekenwet in Frankrijk die hoofddoekjes daar verbiedt. De rechtste partij Lega Nord daarentegen is verheugd over de beslissing van de school. "De school oefent haar recht uit kinderen op te voeden in de Italiaanse traditie", zo liet de partij in een commentaar weten.