County V.S. verbiedt alle huwelijken

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 'county' (een provincie) in de Amerikaanse staat Oregon heeft een wel heel radicale oplossing voor het homohuwelijk-probleem, waarover veel discussie is in de Verenigde Staten. De provincie heeft simpelweg alle huwelijken, ongeacht geaardheid, verboden tot de regering uitmaakt wie wel of niet mag trouwen.

De laatste boterbriefjes in de provincie Benton werden dinsdagavond om vier uur uitgegeven. Vanaf vandaag zullen trouwlustige inwoners van de provincie elders hun aanvraag moeten indienen. Pas als er een oplossing in het debat over homohuwelijken is gevonden, wordt de maatregel opgeheven.

"Het mag vreemd lijken, maar we moeten iedereen gelijkwaardig behandelen" ,zegt eenbestuurder van de provincie Linda Modrell. Afgevaardigde van de staat Oregon, Hardy Myers, zei dat hij "erg tevreden was over de beslissing in het de provincie Benton."

In eerste instantie wilden de drie commissarissen van de provincie homohuwelijken toelaten, maar door de dreiging van vele rechtszaken, besloten ze om tijdelijk alle huwelijken stop te zetten. Ook de woordvoerster van de mensenrechtenorganisatie in Oregon steunt de actie.

"We appreciëren dat ze niet willen meewerken aan discriminatie." Maar niet iedereen kan zich in het besluit vinden. Tim Nashif, woordvoerder van ‘Verdedig het Huwelijk’ zegt: "We zijn blij dat Oregon de wet niet overtreedt door homohuwelijken toe te staan. Maar we staan versteld van hun beslissing om geen legale huwelijken toe te staan."