16 jaar eis voor aanslag op ex-vrouw

Tegen de 39-jarige arts Pieter P. uit Den Haag is gisteren voor de rechtbank zestien jaar cel geŰist. P. wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven zijn 38-jarige ex-vrouw Sonia in Delfgauw levend te laten verbranden.

Op zondagmorgen 6 juni 2003 belden twee junkies - Petja de L. (26) en Johnny H. (38) - aan bij de woning van de vrouw aan de Heemraadstraat. Toen de vrouw in haar nylon nachtjapon opendeed, overgoten ze haar met benzine en staken haar in brand. Het slachtoffer stond meteen in lichterlaaie en raakte zo ernstig gewond, dat ze de aanslag ternauwernood overleefde. De twee zoontjes Mark en Michael en de ouders van de vrouw liepen lichte verwondingen op toen zij het vuur probeerde te doven.

Het OM denkt dat het motief gelegen is in het feit dat de ex van Pieter P. met een andere man wilde trouwen. P. zelf ontkend in alle toonaarden. De twee junks, die zeiden dat ze 1.000 euro beloning zouden krijgen van P., hoorden ieder tien jaar cel tegen zich eisen.

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is P. niet van Nederlandse afkomst. De man vluchtte met zijn vrouw in 1990 uit Egypte omdat hij daar als christen vervolgd zou worden.