Yorin gaat 'Bobo's in the Bush' aanpassen

Yorin heeft besloten om de komende uitzending van 'Bobo's in de bush' aan te passen. De scène waarbij Mental Theo, kandidaat in het programma, een biggetje doorspiest zal niet langer als promotiefilmpje worden gebruikt. Bovendien zal Yorin in de uitzending van komende maandag, waarin de gewraakte scène vertoond zal worden, vooraf uitleggen wat de culturele achtergronden zijn.

De bewuste scène maakte veel verontwaardigde reacties los. De Dierenbescherming en de SP stuurden een protestbrief en ook kwam er een storm van reacties van televisiekijkers.

SP-kamerlid Krista van Velzen vindt het mooi dat Yorin de promo niet meer uitzendt, maar had liever gezien dat de gewraakte scène helemaal niet meer zou worden uitgezonden. "Iets dat in Nederland strafbaar is - het onkundig slachten van een biggetje - hoeft niet op de buis. Maar het positieve is dat Yorin nadenkt over haar verantwoordelijkheid. Ik hoop dat zij in de toekomst bij het bedenken van programma's minimaal de Nederlandse normen zullen hanteren.", aldus Van Velzen.