Uitslag tweede halve finale Amstel Cup

Fc Utrecht heeft als tweede club de finale om de Amstel Cup bereikt. In Rotterdam versloeg het Sparta na het nemen van strafschoppen (6-7). Voor Utrecht niettemin de derde bekerfinale op rij.

Utrecht kwam al na tien minuten op voorsprong. In de tweede helft kreeg Sparta echter waar het gezien het spelbeeld recht op had. Tweemaal was Danny Koevermans succesvol. Utrecht trok de stand echter alsnog gelijk via Dave van den Bergh (2-2).

In de verlenging was Sparta wederom feller. Ricky van den Bergh leek Sparta met nog acht minuten te gaan naar de finale te schieten. Een schot van Joost Broerse vlak voor tijd bracht echter weer evenwicht in de score (3-3). De tweede helft van de verlenging bracht kansen over en weer, maar Sparta kon geen bevrijdende treffer scoren.

Sparta - Fc Utrecht (2-2) 6-7 n.s.
10' De Groot 0-1
61' Koevermans 1-1
64' Koevermans 2-1
78' D. van den Bergh 2-2
97' R. van den Bergh 3-2
104' Broerse 3-3