[update] Sleutel handboeien in zoutvaatje Marc Dutroux

DinX had ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens een controle van de cel en de bezittingen van Marc Dutroux is een sleutel voor handboeien gevonden. Een woordvoerster van de Belgische minister van Justitie Onkelinx heeft dit bekendgemaakt.

De sleutel werd aangetroffen in een zoutvaatje dat buiten de cel van Dutroux stond. Zoals iedere gevangene beschikt ook Dutroux over een aantal levensmiddelen, waarvan hij op aanvraag gebruik kan maken.

Update 18 maart - 10:10

De sleutels die gisteren werden gevonden, blijken niet te passen op de handboeien die worden gebruikt om Marc Dutroux van zijn cel naar de rechtbank te brengen. Dat zei directeur-generaal Van Acker van het Belgische Bestuur der Strafinrichtingen. Van Acker stelde verder op de Vlaamse radiozender VRT dat er "geen aanwijzingen zijn voor betrokkenheid van het personeel". "Het feit dat deze verouderde sleutels nu zijn gevonden, is ook een aanwijzing dat onze scherpere controles in de cel van Dutroux werken", aldus Van Acker. De advocaten van Dutroux hebben gezegd van niets te weten.

Update 19 maart - 16:23

De sleutels die woensdag werden gevonden, blijken toch op zijn handboeien te passen. Autoriteiten ontkenden dat eerder nog. De sleutel zat verstopt in een zoutpak in een kast nabij zijn cel.

Lees voor meer informatie het dossier over de zaak-Dutroux.