F1 laakt terreurdreiging Bahrein

Een paar teambazen in de Formule 1 hebben zich uitgelaten over de dreiging van een terroristische aanslag die de nieuwe Grand Prix in Bahrein met zich mee zou brengen. Zij hechten weinig waarde aan de waarschuwingen hiervoor.

Na de oorlog in Irak en de meer recente aanslag in Madrid vragen velen zich af of het wel verstandig is af te reizen naar het Midden-Oosten. "Terrorisme is een echte bedreiging," aldus Paul Stoddart van Minardi. "Maar het is overal gevaarlijk." Volgens Stoddart is het risico al verhoogd sinds de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten.

"We moeten het niet hebben over één enkel land. We lopen overal ter wereld het risico. De Formule 1 moet politiek niet met sport vermengen," aldus de teambaas. Wel nemen de teams volgens hem bepaalde voorzorgsmaatregelen.

Zijn collega Eddie Jordan zegt verbaasd te zijn over de waarschuwing van de Britse overheid aan burgers om niet naar Bahrein te reizen. "Ik ben er drie keer geweest in de laatste drie maanden," aldus de Ier. "Ik denk dat je geen vrediger, alledaagser plaats kunt vinden." Hij zou dan ook naar eigen zeggen versteld staan als ook maar iemand in de Formule 1 zou aarzelen over het afreizen naar Bahrain over twee weken.

Veel meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager!